Τα προβλήματα λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Καρπάθου, λόγω της έλλειψης προσωπικού, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Το Ειρηνοδικείο Καρπάθου αντιμετώπιζε, εδώ και δύο (2) χρόνια πρόβλημα από την έλλειψη γραμματείας, γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία του. Για  δύο χρόνια, η θέση της γραμματείας είχε μείνει κενή μετά την συνταξιοδότηση της μόνιμης υπαλλήλου. Η θέση καλύφθηκε από άλλη γραμματέα, η οποία, όμως, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον όγκο των υποθέσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στο να καθαρογραφούν οι αποφάσεις αλλά και στη λειτουργία της υπηρεσίας.

Το πρόβλημα αντιμετωπιζόταν με την αποστολή γραμματείας από το Πρωτοδικείο της Ρόδου για τρεις (3) ημέρες μία (1) φορά το μήνα.

Με δεδομένο ότι το Ειρηνοδικείο Καρπάθου καλείται να διαχειριστεί ένα μεγάλο όγκο δουλειάς και υποθέσεων, εξυπηρετώντας καθημερινά πολίτες και δικηγόρους, ο Μάνος Κόνσολας ζητά να τροποποιηθεί το οργανόγραμμα και να δημιουργηθούν δύο (2) θέσεις γραμματέων στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου, για την κάλυψη αναγκών,  αντί για μία (1) που υπάρχει μέχρι σήμερα στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

27.11.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ