Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου, που ιδρύθηκε το 2014, απαιτεί την παρουσία μόνιμου πυροσβέστη.
 
Τονίζει ότι δεν έχει αντικατασταθεί ακόμα ο μόνιμος πυροσβέστης που στελεχώνει τον Εθελοντικό Σταθμό, παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η προθεσμία παραμονής του στο νησί και αναφέρεται στον κίνδυνο να τεθεί εν αμφιβόλω η λειτουργία του Εθελοντικού Σταθμού Καλύμνου Β’ Τάξεως για τον οποίο τόσες προσπάθειες έγιναν για τη δημιουργία του.
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:
 
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Δημόσιας Τάξης
 
ΘΕΜΑ : «Στελέχωση με μόνιμο πυροσβέστη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου»
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Β’ Τάξης Καλύμνου, ιδρύθηκε στις 25-2-2014 με Αρ. ΦΕΚ 7950 και προβλέπεται η στελέχωσή του με μόνιμο πυροσβέστη.
 
Η παραμονή του μόνιμου πυροσβέστη έχει εξαντλήσει τα χρονικά όρια και επίκειται η αντικατάσταση του.
 
Το ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεση στελέχωση του Σταθμού με μόνιμο πυροσβέστη για να μην τεθεί εν αμφιβόλω η λειτουργία του.
 
Επισημαίνω ότι η Κάλυμνος έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητο τον τομέα της πολιτικής προστασίας και για αυτό πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση σας.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
 
1.Εάν προτίθεται να ενισχύσει με μόνιμο πυροσβέστη  τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό  Καλύμνου, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του.
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου