Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, αλλά αποκαλυπτική για τη «σοβαρότητα» με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, προέβη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απέναντι στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κκ. Κώστα Καραμανλή και Μάνο Κόνσολα, που είχαν καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για τα υδροπλάνα.

Η Ερώτηση είχε κατατεθεί στις 28 Νοεμβρίου του 2017 από τους δύο Βουλευτές με αρ.πρ.: 1605, προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι δύο Βουλευτές, που είναι επικεφαλής των Τομέων Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού, αντίστοιχα, επισήμαιναν στην Ερώτησή τους, τη μεγάλη καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τα υδροπλάνα, τονίζοντας ότι δεκατέσσερις ολόκληρους μήνες μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης (9 Σεπτεμβρίου του 2016) του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση  για τα υδατοδρόμια, το νομοσχέδιο δεν είχε έρθει στη Βουλή.

Ζητούσαν να έρθει άμεσα το νομοσχέδιο στη Βουλή από τη στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση έθεσε στο περιθώριο  το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Παράλληλα, αναφέρονταν και σε συγκεκριμένη διάταξη για υδάτινα πεδία που έθετε περιορισμούς και υπονόμευε το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όχι μόνο απαξίωσε τους δύο Βουλευτές και δεν έδωσε καμία απάντηση σε όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή, εδώ και ένα χρόνο, αλλά πριν από λίγες ημέρες, έστειλε απάντηση (με καθυστέρηση ενός χρόνου) στους δύο Βουλευτές, με το οποίο τους ενημερώνει (λες και δεν το ξέρουν…)  ότι στις 3 Οκτωβρίου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο.

Επισυνάπτονται σχετικά τα αντίγραφα της ερώτησης και της απάντησης με τις ημερομηνίες.

Τα συμπεράσματα πλέον ανήκουν στους πολίτες…

28.11.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ_ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ 28.11.2017_Γεφύρι της Άρτας η κατασκευή και λειτουργία Υδατοδρομίων