Τη συνολική ανακατασκευή των εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Κω, ζητά και προτείνει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι οι χερσαίες εγκαταστάσεις στην αποβάθρα και στην εξωτερική πλευρά του λιμανιού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές που καθιστούν μη λειτουργικό το λιμάνι, ενώ η κατασκευή της τσιμεντένιας ράμπας, που έχει επιλεγεί ως λύση, από το Υπουργείο συνιστά μια προσωρινή λύση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετατραπεί σε μόνιμη.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι η λύση που πρέπει να επιλεγεί είναι η συνολική ανακατασκευή όσων από τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Κω έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από τον σεισμό και η επισκευή με τους ισχύοντες σύγχρονους κανονισμούς των υπολοίπων εγκαταστάσεων του λιμένα της Κω, με σκοπό να εξυπηρετούνται όχι μόνο τα πλοία της ακτοπλοΐας, αλλά και τα κρουαζερόπλοια και τα  ημερόπλοια.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει να με αμεσότητα για την εκπόνηση ενός master plan για όλη τη λιμενική ζώνη και τις εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Κω, τη χρηματοδότηση και εκπόνηση μελετών και τη δέσμευση πόρων για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

25.07.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩ