Η υποστελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου, είναι ένα πρόβλημα που, όχι μόνο διαιωνίζεται, αλλά και επιδεινώνεται.
 
Στην Τήλο, εδώ και αρκετό καιρό, οι ανάγκες στον τομέα της δημόσιας υγείας καλύπτονται από έναν γιατρό, μετά από σύμβαση που έχει συναφθεί ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».
 
Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να κάνει χρήση αδείας χωρίς να υπάρξει πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει αντικαταστάτης.
 
Ο στρατιωτικός γιατρός που μετέβη πρόσφατα στο νησί, εκτός του ότι είναι αναισθησιολόγος, δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες συνταγογράφησης.
 
Κενή παραμένει η θέση της νοσηλεύτριας και το κενό καλύπτεται με αποσπάσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Έμπωνας. Η νοσηλεύτρια που είναι αυτή την εποχή αποσπασμένη, σε λίγες ημέρες θα φύγει από το νησί.
 
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση οφείλει να θέσει ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την τοποθέτηση γιατρού και νοσηλεύτριας στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει, άμεσα, στην στελέχωση του ΠΠΙ Τήλου με γιατρό και νοσηλεύτρια, προκειμένου να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες της δημόσιας υγείας στο νησί.
 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
 
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου