Τον κίνδυνο να μην μπορούν να καλυφθούν τα κενά της Ειδικής Αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τον προσδιορισμό κενών οργανικών θέσεων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξαιρεί τα τμήματα ένταξης στον υπολογισμό των οργανικών θέσεων.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια άδικη και άνιση αντιμετώπιση, τόσο απέναντι στους εκπαιδευτικούς, αλλά, κυρίως, απέναντι στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, αφού με βάση αυτή τη λογική, το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες υπάρχουν μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όχι στη δευτεροβάθμια.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι ακόμα και αν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του Υπουργείου ότι θα πραγματοποιηθούν διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, τίθεται το ερώτημα πως μπορούν να γίνουν διορισμοί αν δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, από τη στιγμή που δεν θα υπολογιστούν τα οργανικά κενά για τα Τμήματα Ένταξης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να συμπεριλάβει τα Τμήματα Ένταξης στον προσδιορισμό των κενών οργανικών θέσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να γίνουν οι διορισμοί που πρέπει στην Ειδική Αγωγή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

26.03.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ