Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που δημιουργεί η υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου στη λειτουργία της πύλης εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, στο Τελωνείο Λέρου, υπάρχει μόνο ένας τελωνειακός υπάλληλος (τη στιγμή που το οργανόγραμμα προβλέπει τρεις) και ένας δόκιμος υπάλληλος της κατηγορίας ΥΕ/ Επιμελητών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι η υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου, δεν επιτρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες εξυπηρέτησης και τελωνειακού ελέγχου στην πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, που, όπως τονίζει, έχει μεγάλη σημασία τόσο για τα δημόσια έσοδα, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο και την ΑΑΔΕ να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ή την έγκαιρη απόσπαση τελωνειακού υπαλλήλου στο Τελωνείο Λέρου, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς προβλήματα, η πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

27.03.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Ή ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΛΕΡΟΥ