Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην τελετή απονομής των GREEK HOSPITALITY AWARDS 2017, χαρακτήρισε την εξωστρέφεια, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, ως τα δομικά στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζεται η επιχειρηματικότητα στον τομέα του τουρισμού.

Εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί στο τουριστικό προϊόν, οι οποίες έπληξαν την ανταγωνιστικότητά του και δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις.

«Στον τουρισμό δεν υπάρχει χώρος ούτε για ιδεοληψίες ούτε για ιδεοληπτικούς.

Η αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή και στην εστίαση, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και του ΕΝΦΙΑ για τα τουριστικά καταλύματα, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η επικείμενη ενεργοποίηση του τέλους διανυκτέρευσης, είναι επιβαρύνσεις της τελευταίας διετίας.

Αυτές είναι απόλυτα λανθασμένες επιλογές. Υπάρχουν, όμως, άλλες επιλογές και άλλες πολιτικές.

Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται με τη διαρκή επιβολή φορολογικών επιβαρύνσεων.

Εμείς πιστεύουμε σε μια άλλη επιλογή, σε μια άλλη πολιτική.

Σε μια πολιτική που δεν κρατά σε ομηρία την επιχειρηματικότητα, για να συντηρηθεί ένα μεγάλο Κράτος.

Αυτή που τολμά να κάνει μεταρρυθμίσεις, να ενισχύσει την προοπτική ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Γιατί τον πλούτο δεν τον δημιουργεί το Κράτος, τον πλούτο τον δημιουργεί η εργασία και η επιχειρηματικότητα.

Ο τουρισμός μας αποτελεί επιβεβαίωση της δυναμικής του ιδιωτικού τομέα, της ευρηματικότητας, της σκληρής δουλειάς και της τόλμης του Έλληνα επιχειρηματία.

Αυτές τις διαχρονικές αρετές και ικανότητες του Έλληνα Επιχειρηματία πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο.

Η Πολιτεία δεν πρέπει να θέτει εμπόδια, δεν πρέπει να διεκδικεί ρόλο πάτρωνα στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η Πολιτεία οφείλει να δημιουργεί ένα ελκυστικό θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Η Πολιτεία οφείλει να υλοποιήσει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, που θα περιορίσει τη γραφειοκρατία και θα αφαιρέσει τα βαρίδια που συνιστούν εμπόδιο στην υιοθέτηση και εφαρμογή μιας φιλελεύθερης πολιτικής στην οικονομία αλλά και στον τουρισμό», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.