Την άμεση και πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο Γενικό Λύκειο Σορωνής της Ρόδου προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της σχολικής μονάδας, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Σορωνής δεν έχουν διδαχθεί ούτε μία ώρα Βιολογία, Χημεία και Αγγλικά, ενώ οι μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου δεν έχουν διδαχθεί καθόλου Χημεία προσανατολισμού και Αγγλικά.. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, έχουν χαθεί 114 ώρες μαθημάτων Φυσικών Επιστημών και 72 ώρες Αγγλικών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εικόνα που θέλει να δείξει η κυβέρνηση απέχει πολύ από την πραγματικότητα σχετικά με τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών, ειδικά στα σχολεία της Δωδεκανήσου.

Είναι ανεπίτρεπτο, οι μαθητές και οι μαθήτριες στην ακριτική περιοχή της Δωδεκανήσου να αντιμετωπίζονται ως μαθητές δεύτερης ευκαιρίας.

Ζήτησα από τον Υπουργό Παιδείας, την άμεση κάλυψη των κενών στο Λύκειο Σορωνής, αλλά και τον σαφή προγραμματισμό για την κάλυψη των διδακτικών ωρών που έχουν χαθεί.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί τις σοβαρές επιπτώσεις που εγκυμονεί αυτή η καθυστέρηση, ιδιαίτερα στα παιδιά που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

26.10.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΡΩΝΗΣ ΡΟΔΟΥ