Η Πολιτεία έχει υιοθετήσει , όπως όλα δείχνουν, μια ιδιότυπη στάση πληρωμών σε ότι αφορά στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων.
 
Πέρα από την καθυστέρηση των επιδομάτων σε 640.000 οικογένειες αλλά και  τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, δεν έχει καταβληθεί και η τέταρτη δόση της επιδότησης σίτισης σε 145.359 δικαιούχους.
 
Σε ότι αφορά στις 640.000 οικογένειες απαιτείται πίστωση 225 εκ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο, που παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις δεν έχει εκταμιευθεί ακόμα.
 
Με δεδομένο ότι πρόκειται για τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αντιλαμβάνονται όλοι σε πόση δεινή θέση οδήγησε τα δημόσια οικονομικά το «σκούπισμα» των ταμειακών διαθεσίμων κατά τη διάρκεια της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που τελικά μας οδήγησε στο πιο σκληρό και επώδυνο μνημόνιο.
 
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση οφείλει άμεσα μια καθαρή εξήγηση στις 640.000 οικογένειες αλλά και στους 145.000 περίπου δικαιούχους της Κάρτας Αλληλεγγύης.
 
Οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων γιατί την ίδια στιγμή όλοι αυτοί οι άνθρωποι πασχίζουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί
 
1.Πότε θα γίνει η  καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στις 640.000 οικογένειες και στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
 
2.Πότε θα καταβληθεί η τέταρτη δόση της επιδότησης σίτισης στους δικαιούχους.
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου