Δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική η Απάντηση του Υπουργού Υγείας στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, για το πρόβλημα του γιατρού στην Κάσο.
Ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει τον υπαρκτό κίνδυνο να βρεθεί χωρίς γιατρό το νησί το Νοέμβριο λόγω του γεγονότος ότι ολοκληρώνεται η θητεία του οπλίτη γιατρού που καλύπτει σήμερα τις ανάγκες της δημόσιας υγείας στην Κάσο.

Παράλληλα, είχε τονίσει ότι ο ειδικευμένος γιατρός που υπηρετούσε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου έχει μετακινηθεί, εδώ και μήνες, χωρίς να υπάρξει αναπλήρωσή του.

Στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, ο Υπουργός Υγείας περιορίζεται μόνο στην αναφορά για την προκήρυξη 768 θέσεων γιατρών, αλλά δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση για την επόμενη μέρα της 13ης Νοεμβρίου, κατά την οποία λήγει η θητεία του οπλίτη γιατρού που υπηρετεί σήμερα στην Κάσο.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:
«Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει προετοιμαστεί, ούτε έχει λύση για το υπαρκτό ενδεχόμενο να μείνει η Κάσος χωρίς γιατρό το Νοέμβριο.

Η προκήρυξη θέσης δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει γιατρός που θα δεχθεί να τοποθετηθεί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου.

Ούτε, φυσικά, αποτελεί λύση η μετακίνηση γιατρού υπαίθρου από την Κάρπαθο, όπου και εκεί οι δομές υγείας είναι υποστελεχωμένες και υπάρχουν απομακρυσμένα χωριά χωρίς γιατρό.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να δει τις ρεαλιστικές λύσεις που υπάρχουν για να μη μείνει η Κάσος χωρίς γιατρό.

Μία από αυτές, είναι η υποβολή αιτήματος, τώρα και όχι κατόπιν εορτής, προς το Υπουργείο Άμυνας για την τοποθέτηση οπλίτη γιατρού πριν τις 13 Νοεμβρίου που λήγει η θητεία του οπλίτη που σήμερα καλύπτει τις ανάγκες δημόσιας υγείας της Κάσου».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βουλευτής και η Απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό Υγείας.

21.06.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ