Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος κ. Κινδυλίδης, ο Πρόεδρος και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και πολίτες της Ιαλυσού.
 
Τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στη δημοτική ενότητα αλλά και ευρύτερα θέματα, όπως το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους για το οποίο ο κ. Κόνσολας κατέθεσε τροπολογία στο σχετικό άρθρο με την οποία μπορεί να υπάρξει εισοδηματική κάλυψη των εποχιακά απασχολούμενων στον τομέα του τουρισμού.
 
Σε ό, τι αφορά στα τοπικά ζητήματα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση του χώρου της Φιλερήμου αλλά και στην αναγκαιότητα ανακατασκευής του γηπέδου στα σχολικά συγκροτήματα.
 
Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος σε αυτά τα δύο θέματα, επισήμανε:
 
«Πρέπει να δούμε, με ευρύ ορίζοντα, το θέμα της Φιλερήμου. Στην κατεύθυνση της ανάδειξης και αξιοποίησης του χώρου και των κτισμάτων προκειμένου να αποτελέσουν πόλο έλξης, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.
 
Τις επόμενες ημέρες θα δούμε αυτή την κατεύθυνση και τις προοπτικές που υπάρχουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Θα πρέπει να ενταχθεί στο νέο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης και για αυτό έχω ζητήσει, σε όλους τους τόνους, να υπάρχει και ένα τομεακό πρόγραμμα για τον πολιτισμό.
 
Αναφορικά με το γήπεδο στα σχολικά συγκροτήματα, θεωρώ ότι η παρέμβαση που απαιτείται είναι μικρού κόστους και μπορεί να τεθεί σε ρεαλιστική βάση. Δεσμεύομαι να αναζητήσω πόρους αλλά και τον κατάλληλο φορέα υλοποίησης για να γίνει αυτό το αναγκαίο έργο.
 
Η επικοινωνία μου με τους πολίτες είναι πάντα χρήσιμη και ουσιαστική, δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχιστεί και με ανοιχτές συζητήσεις και συναντήσεις και σε άλλες περιοχές του νησιού:
 
Πέμπτη, 26/9/13,10:00 στο Δήμο Λινδίων
Τοπικά συμβούλια Λίνδου, Λάρδου, Καλάθου, Πυλώνας, Λαέρμων
 
Πέμπτη, 26/9/13,19:00 στο Δήμο Καλλιθέας
Τοπικά συμβούλια Καλλιθέας, Κοσκινού, Ψίνθου
 
Παρασκευή, 27/9/13, 13:00 στο Δήμο Αρχαγγέλου
Τοπικά συμβούλια Αρχαγγέλου, Μαλώνας Μάσσαρι
 
Κυριακή, 29/9/13, 12:00 στο Δήμο Γενναδίου
Τοπικά συμβούλια Γενναδίου, Απολλακιάς, Αρνίθας, Ασκληπείου, Βατίου, Ιστρίου, Κατταβιάς, Λαχανιάς, Μεσαναγρού, Προφύλιας
 
Δευτέρα, 30/9/13, 12:00 στο Δήμο Αφάντου
Τοπικά συμβούλια Αφάντου και Αρχίπολης.
 
Τρίτη, 1/10/13, 19:00 στο Δήμο Κρεμαστής
Τοπικά συμβούλαι Κρεμαστής, Παραδεισίου, Παστίδας, Μαριτσών,Δαματριάς, Θεολόγου
 
Τετάρτη, 2/10/13, 19:00 στο Δήμο Ατταβύρου (Έμπωνα)
Τοπικά συμβούλια Έμπωνας, Κρητηνίας, Αγίου Ισιδώρου, Μονολίθου, Σιαννών
 
Δευτέρα, 7/10/13, 19:00 στο Δήμο Καμείρου
Τοπικά συμβούλια Σορωνής, Καλαβάρδων, Πλατανίων, Διμυλίας, Φανών, Σαλάκου, Απολλώνων».