«Η κα. Χριστοδουλοπούλου, η οποία μετράει ώρες, κυριολεκτικά, ως Υπουργός, έδωσε την τελευταία της παράσταση απειλώντας ουσιαστικά τους πολίτες της Κω με τη δημιουργία κέντρου παραμονής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, χωρίς τη δική τους συναίνεση.
 
8 μήνες η ανύπαρκτη Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τι έκανε πέρα από το να μετατρέψει τα νησιά μας σε πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες;
 
Ποιο είναι το έργο της πέρα από τη διαρκή της προσπάθεια να δημιουργήσει γκέτο στα νησιά του Αιγαίου;
 
Ούτε τη στοιχειώδη ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες  και παράνομους μετανάστες δεν ήταν ικανή να προσφέρει.
 
Η κα. Χριστοδουλοπούλου έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του Αιγαίου.
 
Για την ίδια, όπως είπε, δεν αποτελούν σοβαρά επιχειρήματα, η έλλειψη υποδομών στα νησιά, η βλάβη που προκαλείται στον τουρισμό αλλά και ότι τα νησιά μας υποφέρουν από την αδυναμία διαχείρισης του προβλήματος.
 
Διανύοντας τις τελευταίες ώρες της στην κυβέρνηση, αποδεικνύει πόσο άσχετη, επικίνδυνη και εμπαθής μπορεί να γίνει.
 
Στρατόπεδο ή κέντρο παραμονής παράνομων μεταναστών και προσφύγων, όπως το αίσχος του ξενοδοχείου «Κάπτεν Ηλίας» στην Κω που είναι δικό της έργο, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί στο νησί.
 
Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην τοπική κοινωνία της Κω, με αυταρχισμό και εκδικητικότητα,  θα μας βρουν απέναντι τους».