Ο κ. Κόνσολας επισήμανε τον υπαρκτό, πλέον, κίνδυνο να μείνουν η Κάρπαθος, η Κάσος και η Χάλκη χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία αν διαπιστωθούν ζημιές στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο. 
 
Ζήτησε, επίσης, να σπεύσουν άμεσα ρυμουλκά για την αποκόλληση του πλοίου αλλά και για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες, που εξακολουθούν να παραμένουν μέσα στο πλοίο από χθες το απόγευμα. 
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες λύσεις». Ο κ. Κόνσολας πρότεινε, σε περίπτωση ακινητοποίησης του ”Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ”, να καλυφθεί το κενό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κάσου, της Χάλκης και της Καρπάθου με επέκταση δρομολογίων της BLUE STAR από Ρόδο. 
 
Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει: 
 
«Θα ήταν αδιανόητο να μείνουν χωρίς πλοίο Κάρπαθος, Κάσος και Χάλκη, σε περίπτωση που ακινητοποιηθεί για ένα διάστημα το ”Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ”, λόγω ενδεχόμενων ζημιών κατά την προσάραξή του. 
 
Οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες, τα νησιά θα αντιμετώπιζαν, πέραν όλων των άλλων, και προβλήματα στην τροφοδοσία τους. 
 
Θεωρώ ότι το Υπουργείο, σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να κινηθεί άμεσα και να υπερβεί γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις. 
 
Η μόνη λύση που υπάρχει είναι η επέκταση των δρομολογίων της Blue Star προκειμένου να μην μείνουν χωρίς πλοίο η Κάρπαθος, η Κάσος και η Χάλκη».