Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, αναδεικνύοντας το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του.

Ο κ. Κόνσολας που είχε καταθέσει ανάλογη Ερώτηση και το Σεπτέμβριο του 2017 (αρ.πρ.:8708/13.9.2017), επισημαίνει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ούτε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 22 θέσεων τεχνικού τακτικού προσωπικού, με βάση την προκήρυξη 12Κ/2017.

Ακόμα, όμως, και να γίνουν αυτές οι προσλήψεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του εργοστασίου, για τις οποίες απαιτείται προσωπικό 75 ατόμων.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρεται στην υφέρπουσα φημολογία για τη μετακίνηση προσωπικού από τον ΑΗΣ Σορωνής, αλλά και υπηρεσίες της ΔΕΗ από άλλες περιοχές της χώρας. Τονίζει, μάλιστα, ότι αν επιλεγεί αυτή η λύση, θα αυξηθεί το κόστος, αφού υπολογίζεται ότι το κόστος για αμοιβή εκτός έδρας εργαζομένων είναι ιδιαίτερα υψηλό και υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος σε περίπτωση που είχε επιλεγεί η πρόσληψη τακτικού προσωπικού.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν προβλήματα σε άλλες υπηρεσίες αλλά και στη λειτουργία του νέου εργοστασίου σε περίπτωση που οι αποσπασμένοι  επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να υπάρξει προκήρυξη των απαιτούμενων θέσεων για τη λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ρόδο στην οποία πρέπει να εμπεριέχεται και το κριτήριο της εντοπιότητας σε ό, τι αφορά στη μοριοδότηση, ενώ ζητά να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν σε άλλες μονάδες της ΔΕΗ στα νησιά της Δωδεκανήσου.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

26.02.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ