Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία θέτει επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία της Κω.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές ζημιές στο Κάστρο και σε Οθωμανικά Τεμένη, ενώ έχει ανασταλεί η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τονίζει ότι η Πολιτεία, μέσω του ΤΑΠΑ που διαχειρίζεται τους αρχαιολογικούς χώρους, εισπράττει χιλιάδες ευρώ από τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού κάθε χρόνο και οφείλει να τηρεί την αρχή της ανταποδοτικότητας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων αποκατάστασης των αρχαιολογικών χώρων και των νεώτερων μνημείων της Κω αλλά και να επαναλειτουργήσει, μετά από το σχετικό έλεγχο, το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

24.07.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩ