Φυσικά οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες, κάτι που είχε επισημάνει στην Ερώτησή του ο Μάνος Κόνσολας, τονίζοντας ότι οι Α΄ και Β΄ Αστυνομικές Διευθύνσεις είναι από τις πλέον υποστελεχωμένες σε όλη τη χώρα.
Στην απάντηση του Υπουργού προς τον κ. Κόνσολα, παρέχεται η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα με τις ουρές των επιβατών στο διαβατηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο της Ρόδου ενώ ανακοινώνεται η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω.
 
Συγκεκριμένα:
 
– Το αεροδρόμιο της Ρόδου θα ενισχυθεί με 30 δόκιμους αστυφύλακες από τις αρχές Ιουλίου.
 
– Το αεροδρόμιο της Κω ενισχύεται με 35 δόκιμους αστυφύλακες από τις αρχές Ιουλίου.
 
Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
 
«Είναι πολύ μικρός ο αριθμός των 33 αστυνομικών, διαφόρων βαθμών, που πρόκειται να τοποθετηθούν με τις μεταθέσεις του Αυγούστου στις δύο αστυνομικές διευθύνσεις της Δωδεκανήσου.
 
Πέρα από το γεγονός ότι οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες, το Υπουργείο όφειλε να γνωρίζει ότι η θερινή περίοδος δημιουργεί αυξημένες ανάγκες στα νησιά, οι τοποθετήσεις των αστυνομικών έπρεπε να είχαν γίνει πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου.
 
Το ίδιο ισχύει και για τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω, εκεί χρειάζονται αστυνομικοί με προϋπηρεσία και δυνατότητα πραγματοποίησης διαβατηριακών ελέγχων και όχι δόκιμοι αστυνομικοί, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να αρνηθούν την 
τοποθέτησή τους».