Σαφή προειδοποίηση ότι δεν θα υπάρχουν ναυαγοσώστες σε παραλίες, λόγω του νέου θεσμικού πλαισίου που δημιούργησε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση με το Προεδρικό Διάταγμα 31/18, απευθύνει στον Υπουργό Ναυτιλίας, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.


Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας ζητά την προσωρινή αναστολή του Προεδρικού Διατάγματος 31/2018, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, τα ακόλουθα προβλήματα που δημιουργεί αυτό:
1ον: Αυξάνονται οι θέσεις ναυαγοσωστών τη στιγμή που πολλές από τις θέσεις ναυαγοσωστών που προκηρύσσονται, δεν καλύπτονται.

2ον: Με δεδομένο ότι το Προεδρικό Διάταγμα τέθηκε σε ισχύ από τις 5 Μαΐου, είναι αδύνατον να ολοκληρώσουν εγκαίρως οι Δήμοι τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη ναυαγοσωστών άμεσα.
Πολλοί Δήμοι, που είχαν προκηρύξει διαγωνισμούς για την πρόσληψη ναυαγοσωστών, σύμφωνα με το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, θα πρέπει να τους ακυρώσουν.

3ον: Όλο το κόστος για την ναυαγοσωστική κάλυψη μετακυλίεται στους Δήμους, αφού θα πρέπει να καλύψουν με ναυαγοσώστες, όχι μόνο τις παραλίες που διαχειρίζονται οι ίδιοι, αλλά και αυτές που παραχωρούνται σε τρίτους από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τα Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

25.05.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ