σχετικά με την μετακίνηση στους Λειψούς, του γιατρού του Κέντρου Υγείας Πάτμου.
 
Ο κ. Κόνσολας ζητά να τοποθετηθεί άμεσα γιατρός στους Λειψούς και να εγκαταλειφθεί η πρακτική της εκ περιτροπής μετακίνησης γιατρών από δομές δημόσιας υγείας άλλων νησιών.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι ” δεν υπάρχει καμία λογική να ακολουθούνται πρακτικές που εκτός του ότι δεν λύνουν το πρόβλημα, στρέφουν το ένα νησί εναντίον του άλλου”.
 
Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα , έχει ως εξής:
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Η εντολή του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ για τη μετακίνηση γιατρού του Κ.Υ Πάτμου στους Λειψούς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υγειονομικής κάλυψης σε αυτό το νησί, έχει προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα υποθετικά έλυνε.
 
Κάτοικοι της Πάτμου εμποδίζουν τη μετακίνηση του γιατρού, αφού ο ένας γιατρός του Κέντρου Υγείας Πάτμου βρίσκεται σε κανονική άδεια και φοβούνται εύλογα, ότι η Πάτμος θα μείνει χωρίς γιατρό, τη στιγμή που αρχίζει και η τουριστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται.
 
Σήμερα μάλιστα φτάνει και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο νησί, με 1.500 επιβάτες.
 
Από την άλλη πλευρά, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο των Λειψών εκκρεμεί, εδώ και καιρό, η τοποθέτηση γιατρού για να καλύπτονται οι ανάγκες του νησιού.
 
Η λύση, όπως έχω πει και παλαιότερα, δεν είναι να υιοθετούνται πρακτικές που δεν λύνουν το πρόβλημα και στρέφουν το ένα νησί εναντίον του άλλου.
 
Πρέπει να εγκαταλειφθεί η πρακτική της εκ περιτροπής μετακίνησης γιατρών από δομές δημόσιας υγείας άλλων νησιών.
 
ʼμεσα θα πρέπει να τοποθετηθεί μόνιμος γιατρός στο ΠΠΙ Λειψών.
 
Παράλληλα θα πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα της μετάθεσης του συγκεκριμένου γιατρού στο Κ.Υ Πάτμου , που εκκρεμεί εδώ και καιρό και αποτελεί και δική του επιθυμία.
 
Αναμένω ενημέρωση για τις ενέργειες σας.
 
Με εκτίμηση
Μάνος Κόνσολας
Bουλευτής  Δωδεκανήσου