Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία ζητά την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου για τον συνυπολογισμό του χρόνου παρακολούθησης όλων των προγραμμάτων εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης των σπουδαστών ΙΕΚ στο χρόνο ανεργίας τους.


Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η μεταβατική διάταξη στο άρθρο 57 του Ν.4430, υποθετικά, συμπεριελήφθη για να καλύψει όλους τους σπουδαστές ΙΕΚ πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου και να τους δώσει τη δυνατότητα συνυπολογισμού στο χρόνο ανεργίας τους, όλων των προγραμμάτων εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που παρακολούθησαν, προκειμένου να μη χάσουν το επίδομα ανεργίας.

Δυστυχώς, όμως, η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται, ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμα και η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί σπουδαστές ΙΕΚ να μην μπορούν να συμμετέχουν στις προκηρύξεις επτάμηνων συβάσεων ΑΣΕΠ ορισμένου χρόνου, που πρόκειται να εκδοθούν άμεσα και ιδιαίτερα στις προκηρύξεις από το Υπουργείο Πολιτισμού για την εφαρμογή θερινού ωραρίου Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

Την ίδια στιγμή, έχει προκαλέσει ανησυχία στους σπουδαστές των ΙΕΚ η φημολογία για το περιεχόμενο της ερμηνευτικής εγκυκλίου που θα εκδοθεί και η οποία μιλάει για σπουδαστές ΙΕΚ πολλών ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλοι.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από την Υπουργό Εργασίας να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

24.02.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ