Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το λιμάνι της Καρπάθου, αλλά και η διάβρωση των ακτών σε Ρόδο και Κω.
 
Για το θέμα του λιμανιού της Καρπάθου συζητήθηκαν οι εναλλακτικές λύσεις και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων να επισκεφθεί άμεσα την Κάρπαθο προκειμένου να δρομολογηθεί η οριστική λύση για την υλοποίηση του έργου, πρόσκληση που ο κ. Μουτζούρης αποδέχθηκε, και απομένει ο προγραμματισμός της επίσκεψής του στο νησί σε συνεργασία με το Δήμο και τους τοπικούς φορείς της Καρπάθου.
 
Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε ότι: «αυτό που προέχει είναι να πραγματοποιηθεί το έργο. Μέσα από διάλογο και συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, την αυτοδιοίκηση και τους φορείς του νησιού μπορεί να επιλεγεί η βέλτιστη λύση. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσει το νησί σύγχρονες λιμενικές υποδομές».
 
Συζητήθηκε, επίσης, το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών σε Ρόδο και Κω.
 
Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει στη βορειοδυτική πλευρά της Ρόδου αλλά και στην Κω με την απώλεια σημαντικού τμήματος της ξηράς, κάτι που συνιστά απειλή για τις γεωργικές, αστικές και τουριστικές περιοχές.
 
Ζήτησε από τον κ. Μουτζούρη να συμβάλλει στο πεδίο της εκπόνησης μελετών, αλλά και στην υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και παρεμβάσεων για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Ο κ. Μουτζούρης αποδέχθηκε και αυτή την πρόταση του Μάνου Κόνσολα.