Ο κ. Κόνσολας παραθέτει τη σχετική αναφορά στο αγγλικό κείμενο των προτάσεων Βαρουφάκη και ερωτά τον Υπουργό Οικονομικών αν τίθεται ζήτημα για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ή και για την αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά, επίσης, από τον κ. Βαρουφάκη να προσδιορίσει με σαφήνεια τις παράλογες εκπτώσεις και εξαιρέσεις από τον ΦΠΑ, που αναφέρει το κείμενο της επιστολής του προς τον Πρόεδρο του Eurogroup.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
 
«Το μόνο που θέλουμε είναι υπεύθυνες απαντήσεις. Δεν είμαι στη λογική της καταστροφολογίας και της κινδυνολογίας, όλοι, όμως, αντιλαμβάνονται ότι η ασαφής αυτή διατύπωση για τον ΦΠΑ, αφήνει ανοιχτό το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και της ενδεχόμενης αύξησής του σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης. Για αυτό και ο κ. Υπουργός οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις».
 
Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα προς τον κ. Βαρουφάκη, έχει ως εξής:
 
Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η     Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
 
Προς
Κύριο Υπουργό Οικονομικών
 
ΘΕΜΑ: «ʼμεση παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τις ασαφείς αναφορές για το ΦΠΑ, που δημιουργούν ζήτημα για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας»
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Στο κείμενο της επιστολής σας προς τον Πρόεδρο του Εurogroup, σχετικά με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, γίνεται αναφορά σε αλλαγές στο ΦΠΑ.
 
Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από το αγγλικό κείμενο:
 
 I. Fiscal structural policies Tax policies – Greece commits to: Reform VAT policy, administration and enforcement. Robust efforts will be made to improve collection and fight evasion making full use of electronic means and other technological innovations. VAT policy will be rationalised in relation to rates that will be streamlined in a manner that maximises actual revenues without a negative impact on social justice, and with a view to limiting exemptions while eliminating unreasonable discounts. 
 
Είναι σαφές ότι η ασαφής αυτή διατύπωση, ανοίγει ζήτημα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.
 
Επίσης, είναι ανάγκη να καθοριστούν με ακρίβεια ποιες είναι οι παράλογες εκπτώσεις και εξαιρέσεις από τον ΦΠΑ, που η κυβέρνηση δεσμεύεται να επανεξετάσει; Ανήκουν σε αυτές οι μειωμένοι συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου; Υπάρχει ζήτημα αύξησης του ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις;
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
 
1.Εάν η κυβέρνηση αποδέχεται ότι υπάρχει ζήτημα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας και αν ο ίδιος προτίθεται να προδιαγράψει με ακρίβεια τις παράλογες εκπτώσεις ή εξαιρέσεις για τις οποίες κάνει μνεία στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Eurogroup.
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου