Έντονα επικριτικός για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τόνισε ότι: «Στα μείζονα εθνικά θέματα υπήρχε μια εθνική γραμμή, διαχρονικά.

Τη γραμμή αυτή, τη σεβάστηκαν και ουδέποτε την παραβίασαν Πρωθυπουργοί, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής.

Την παραβίασε μόνο ο κ. Τσίπρας. Γιατί ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος του 3% ήταν πάντα απέναντι σε αυτή την εθνική γραμμή».

Χαρακτήρισε επαίσχυντη τη συμφωνία, αφού νομιμοποιεί το αλυτρωτικό αφήγημα των Σκοπιανών, που θεωρούν ότι υπάρχει Μακεδονία του Αιγαίου, την οποία έχει καταλάβει η Ελλάδα.

Και νομιμοποιείται αυτό το αφήγημα με την αποδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης του μακεδονισμού, στην εθνότητα και στη γλώσσα.

Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος στο Σύνταγμα των Σκοπίων, επισήμανε ότι:

«Οι αλλαγές δεν έχουν τελεσιδικήσει και είναι στον αέρα. Κανείς δεν τους εμποδίζει στο μέλλον να αναιρέσουν και κάποιες από αυτές τις αλλαγές.

Και φαίνεται ότι μετά τη Μακεδονία έρχεται η σειρά του Αιγαίου.

Μας λένε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τόσο καλή που το μοντέλο της θα πρέπει να έρθει και στο Αιγαίο, προφανώς σε μια μελλοντική συμφωνία με την Τουρκία.

Τι ακριβώς, όμως, θα συμφωνήσουμε με την Τουρκία από τη στιγμή που εμείς δεν έχουμε καμία διεκδίκηση και η Τουρκία διεκδικεί την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Τι ακριβώς καλούμαστε να συμφωνήσουμε;

Την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης;

Τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο;

Την απομάκρυνση των ενόπλων δυνάμεων από τα νησιά της Δωδεκανήσου;

Την παραίτησή μας από το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια;

Την παραίτησή μας από την ανακήρυξη της ΑΟΖ;

Την παραδοχή ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες και αμφισβητούμενες βραχονησίδες;

Ποιος εμπιστεύεται αλήθεια τον κ. Τσίπρα, που ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Τουρκία, όταν θυμόμαστε τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση προετοίμασε την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, που εξελίχθηκε σε βατερλώ για την ελληνική διπλωματία με τον κ. Ερντογάν να διατυπώνει δημόσια αμφισβήτηση, μέσα στην Αθήνα, για την ισχύ της συνθήκης της Λωζάνης;»,  τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:

«Αυτοί που θέλουν να μεταφέρουν το μοντέλο της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Αιγαίο, δεν είναι απλά ανεύθυνοι.

Είναι εθνικά επιζήμιοι!»