Είκοσι πέντε (25) εκπρόσωποι φορέων του νησιού συμμετείχαν στη διαβούλευση, καταθέτοντας ενστάσεις, προτάσεις και παρατηρήσεις για το νομοσχέδιο.
Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν ενιαίο κείμενο το οποίο θα σταλεί τη Δευτέρα το πρωί στην Υπουργό Πολιτισμού κ.Κεφαλογιάννη αφού το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εκπνέει η προθεσμία της δημόσιας διαβούλευσης και το νομοσχέδιο θα πάρει το δρόμο για την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί και να ψηφιστεί.
Στις βασικές αρχές του νομοσχεδίου αναφέρθηκε ο κ.Κόνσολας, επισημαίνοντας τις διατάξεις που στοχεύουν στη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ενώ επισήμανε ότι η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να λαμβάνει υπ’όψιν της τη φέρουσα ικανότητα κάθε νησιού. Παράλληλα διατύπωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, στη δευτερολογία του αναφέρθηκε, με λεπτομερειακές ιδέες και προτάσεις, στην προοπτική να καταστεί η Κως κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.
Οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού ζήτησαν από τον κ.Κόνσολα να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας νέας θεματικής εκδήλωσης για τον ιατρικό τουρισμό, κάτι που ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αποδέχθηκε και την προσδιόρισε για τον ερχόμενο μήνα.
Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο κ.Κόνσολας δήλωσε :
” Είναι ελπιδοφόρο ότι οι φορείς της Κω ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν σε αυτή τη ανοιχτή διαδικασία διαλόγου. Η συμμετοχή αυτή αλλά και οι προτάσεις που κατατέθηκαν μας δείχνουν ότι αυτές οι διαδικασίες διαβούλευσης και διαλόγου πρέπει να συνεχιστούν.
Αυτό που αναδεικνύεται επίσης σαν μήνυμα είναι ότι η Κως διαθέτει ένα αξιόλογο δυναμικό, ανθρώπους δημιουργικούς, με συγκρότηση, ιδέες και προτάσεις”.