Ερώτηση προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία αναδεικνύει την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος στην Κάλυμνο.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι από τις εικοσιπέντε (25) οργανικές θέσεις που υπάρχουν, αυτή τη στιγμή υπηρετούν δεκαεννέα (19) αστυνομικοί, εκ των οποίων ένας (1) αστυνομικός έχει μετακινηθεί στο Α.Τ. Κω και μία (1) αστυνομικός λείπει με άδεια για εννιά μήνες.

Τονίζει, επίσης, ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο μετά τη λήξη της διαδικασίας αποσπάσεων αστυνομικών.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι στην Κάλυμνο, ουσιαστικά, υπάρχουν δεκαεπτά (17) αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να καλύπτονται οι περιπολίες και οι βάρδιες από το υπάρχον προσωπικό, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπών, οικοδομικών παραβάσεων, διατάραξη καταστημάτων και τροχαίων παραβάσεων. Άμεση συνέπεια της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου είναι να μη μπορούν να καλυφθούν ρεπό αλλά και άδειες.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από το Υπουργείο να διατεθεί περιπολικό ασφαλείας για τις ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος στην Κάλυμνο αφού το υφιστάμενο όχημα, λόγω παλαιότητας, χρήζει διαρκών επισκευών και είναι εκτός λειτουργίας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 12.10.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ