Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές Τάξεις Νισύρου.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, παρά τις διαβεβαιώσεις σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μετά τη β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για όλες τις ειδικότητες, οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων της Νισύρου δεν έχουν διδαχθεί ούτε μία ώρα Πληροφορικής και Αγγλικών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι είναι ανεπίτρεπτο σε καιρούς οικονομικής κρίσης να αναγκάζονται οι κηδεμόνες των μαθητών/τριων να πληρώνουν τις αστοχίες προγραμματισμού του Υπουργείου Παιδείας. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου προέβη στις 13 & 20 Οκτωβρίου του 2017 σε συμβολική κατάληψη του σχολείου προκειμένου να εισακουστεί το αίτημα τους και να καλυφθούν τα κενά των καθηγητών/τριών, οι οποίοι διδάσκουν μαθήματα τα οποία εξετάζονται πανελλαδικά.

Ο Μάνος Κόνσολας παραθέτει, στην Ερώτησή του, αναλυτικά, τις ώρες που έχουν χαθεί μέχρι σήμερα ανά ειδικότητα και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων και ρωτά με ποιόν τρόπο θα καλυφθούν οι διδακτικές ώρες που έχουν χαθεί.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

24.10.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ