Την έλλειψη ορθολογισμού στον καθορισμό και στην έγκριση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ στη Ρόδο, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τη μη έγκριση της ειδικότητας Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου.
Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, η Πολιτεία οφείλει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών, αλλά και για τον καθορισμό ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή αλλά και τη ζήτηση. Η αρχή, όμως, αυτή δεν τηρείται στην περίπτωση του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου.

Αν και υπήρχε ενδιαφέρον από μαθητές που κάλυπταν τον επιθυμητό αριθμό, δεν εγκρίθηκε η ίδρυση τμήματος στην ειδικότητα: «Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών», παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν υπάρχει ούτε στο 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου ούτε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι μαθητές θέλουν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα θα πρέπει να μεταβούν στο ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, το οποίο, όμως, λειτουργεί σε απογευματινή βάρδια.

Πέρα από την απόσταση από την πόλη της Ρόδου, τίθεται και ζήτημα πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο με τη συγκοινωνία, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής.
«Με αυτές τις ανορθολογικές πρακτικές, είναι βέβαιο ότι, όχι μόνο δεν αναβαθμίζεται η επαγγελματική εκπαίδευση, αλλά αποθαρρύνονται οι μαθητές να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη κατεύθυνση», τονίζει ο κ. Κόνσολας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου.

20.09.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ