Την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων στήριξης και ενίσχυσης του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας της Κω προτείνει και ζητά ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας με Ερώτηση που κατέθεσε σε τέσσερις  Υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το γεγονός ότι η Κως άντεξε και ο τουρισμός  διατηρεί τη δυναμική του, χάρη στις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού και των τοπικών φορέων του νησιού, δεν σημαίνει ότι, αυτή η δυναμική, δεν πρέπει να θωρακιστεί και να ενισχυθεί.

Τονίζει ότι χρειάζονται έμπρακτα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας της Κω που θα αποτελέσουν, όχι μόνο ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα προς τη διεθνή τουριστική αγορά, και ζητάει συγκεκριμένες απαντήσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού σχετικά με:

– Την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, πέραν του 2018, που θα αποτελεί ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού.

– Την αναστολή εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης, που θα ενεργοποιηθεί από την 1-1-2018, για την Κω, ένα μέτρο που θα αποτελεί ένα θετικό μήνυμα για την διεθνή τουριστική αγορά.

– Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των πολιτών που τα ακίνητά τους, υπέστησαν ζημιές από το σεισμό.

– Τη χρηματοδότηση δράσεων για την τουριστική προβολή και την ενίσχυση της εικόνας του νησιού, ως τουριστικού προορισμού.

– Τη στήριξη πολιτών και επιχειρηματιών ,που υπέστησαν ζημιές και πρέπει να διευκολυνθούν με νέες ρυθμίσεις σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

24.07.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΩ