Η ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών, έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση σε νησιά όπως η Λέσβος και η Κως αλλά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.
 
Με δεδομένο ότι καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που αποβιβάζονται στα νησιά μας, καθίσταται αδύνατη η ταυτοποίησή τους από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ δεν υπάρχουν υποδομές και χώροι για την παραμονή και φιλοξενία ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.
 
Το Υπουργείο, ορθά, επέλεξε τη λύση της μετακίνησής τους στην Αθήνα προκειμένου να ταυτοποιηθούν από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και να μην παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά.
 
Με δεδομένο, όμως, ότι μπαίνουμε στην κορύφωση της επιβατικής κίνησης με τα πλοία της ακτοπλοΐας, δημιουργούνται προβλήματα στη μετακίνησή τους, αφού είναι πολύ δύσκολο να διακινούνται καθημερινά περί τα 1.000 άτομα, λόγω της πληρότητας των δρομολογίων.
 
Το Υπουργείο Ναυτιλίας οφείλει να αναζητήσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, πριν αυτό πάρει μεγάλες διαστάσεις. Είτε με έκτακτα δρομολόγια, είτε να αναζητήσει τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
 
1.Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που τείνει να δημιουργηθεί και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να μην εγκλωβίζονται στα νησιά οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες.
 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου