” Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα θεωρήσεων του Γενικού  Προξενείου μας στη Μόσχα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χορηγηθεί βίζα σε Ρώσους τουρίστες που είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Ελλάδα, αποδεικνύει ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά.
 
Σε μία εποχή που περιμένουμε την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, ως ένδειξη ανάκαμψης και ελπίδας. είναι επιβεβλημένο να μην δημιουργούνται προβλήματα σε μία αναδυόμενη για εμάς, τουριστική αγορά, όπως είναι η Ρωσία.
 
Είναι καιρός να απλοποιηθούν τα δεδομένα και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές για τη χορήγηση βίζας.
 
Να μην ταλαιπωρούνται όσοι θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, να δημιουργηθούν οι υποδομές για την χορήγηση ηλεκτρονικής βίζας αλλά και βίζας με εκτεταμένο χρονικό όριο ώστε να δοθεί κίνητρο για περισσότερες από μία επισκέψεις στη χώρα μας.
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Αβραμόπουλος αντιλαμβάνεται πλήρως το πρόβλημα που υπάρχει, είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.
 
Στην κατεύθυνση αυτή, τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσω Επίκαιρη Ερώτηση.
 
Το περιστατικό στο Γενικό Προξενείο της Μόσχας αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι τουρίστες στη χορήγηση βίζας ,μας δείχνει ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα.
 
Αν δεν το πράξουμε, θα υπάρχει κόστος για τον τουρισμό μας”.