Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και  Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει το ζήτημα προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος της Προστατευόμενης Περιοχής Καρπάθου – Σαρίας και διατήρησης και ενίσχυσης της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισής της, με Ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Κόνσολας με πρότασή του στο Υπουργείο, τονίζει την ανάγκη έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για το χαρακτηρισμό της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της Βόρειας Καρπάθου, της νήσου Σαρίας και των Αστακιδονησίων, ως «Περιφερειακό Θαλάσσιο Πάρκο» (Π.Θ.Π.Β.Κ.Σ.Α) και την ενδυνάμωση του Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας με επιστημονικό προσωπικό.

Η αποτελεσματική υλοποίηση των δράσεων διαχείρισης του υφιστάμενου φορέα στην περιοχή αρμοδιότητάς του και η εύρυθμη λειτουργία του, θα είναι εφικτές μόνο με την ενίσχυσή του από το Υπουργείο, ώστε να μπορούν να προβληθούν όχι μόνο οι αξίες του τόπου μας, αλλά να διατηρηθεί ανέπαφος ο φυσικός του πλούτος.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα.

24.04.2017_ΕΡΩΤΗΣΗ_ Προστατευόμενη Περιοχή Καρπάθου–Σαρίας