Την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης γιατρού στην Κάσο, αφού σε λίγες ημέρες λήγει η απόσπαση από το Κ.Υ. Καρπάθου, του γιατρού που υπηρετεί εκεί, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Υγείας για το πρόβλημα με Ερώτηση που είχε καταθέσει και στις 11 Σεπτεμβρίου με αρ.πρ.: 1407 , προτείνοντας, μάλιστα, εναλλακτική λύση με την τοποθέτηση οπλίτη-ιατρού και μετά από υποβολή αιτήματος του Υπουργείου Υγείας προς το Υπουργείο Άμυνας.

Το Υπουργείο Υγείας δεν απάντησε στο Βουλευτή Δωδεκανήσου και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με ολιγοήμερες αποσπάσεις γιατρών από άλλα νησιά, κάτι που δεν συνιστά λύση σε καμία περίπτωση.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι η θέση του εξειδικευμένου γιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου, παραμένει κενή εδώ και 5 μήνες.

Παράλληλα, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, που καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση και αναφέρομαι στην αδυναμία εφαρμογής των διατάξεων για τον οικογενειακό γιατρό στα νησιά. Για να συμβληθεί με οικογενειακό γιατρό ένας πολίτης που διαμένει μόνιμα στην Κάσο πρέπει να ταξιδέψει σε άλλο, μεγαλύτερο νησί.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να υπάρχει πρόβλεψη για το δικαίωμα εκχώρησης της υπογραφής οικογενειακού γιατρού στους αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν στα μικρά νησιά, αν δεν υπάρχει άλλος γιατρός σε αυτά.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

22.11.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΣΟΥ