Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τους ειδικούς ελέγχους στη Γερμανία για τους επιβάτες των πτήσεων που προέρχονται από την Ελλάδα και τις επιπτώσεις στον τουρισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Πλήρης Δήλωση

«Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί άμεσα τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει και στον τουρισμό η απόφαση της Γερμανικής Κυβέρνησης να υποβάλλει σε ειδικούς ελέγχους τους επιβάτες των πτήσεων που προέρχονται από την Ελλάδα κατά παρέκκλιση της συνθήκης Σενγκεν. Επιπτώσεις που θα είναι ακόμα μεγαλύτερες αν οι έλεγχοι συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ανεξάρτητα από τις αιτιάσεις που προβάλλει η γερμανική πλευρά, η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει – διεξάγοντας αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους – να φυλάει αποτελεσματικά τα σύνορα της και να αποτρέπει όσους επιχειρούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από τη χώρα παρανόμως.

Μικρό το κακό αν βγούμε από τη Σένγκεν, δήλωνε παλαιότερα ο Πρωθυπουργός όταν ακόμη είχε… αυταπάτες. Δυστυχώς όμως το κακό δεν είναι καθόλου μικρό και τις συνέπειες θα τις διαπιστώσουμε πολύ σύντομα και στον τουρισμό».