Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κάσου που είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στη Ρόδο ή στην Κρήτη για να προμηθεύονται ενέσιμα φάρμακα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας στην Ερώτησή του, η διοικητική εξυπηρέτηση για θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα, αφού η έλλειψη δομών υποχρεώνει τους κατοίκους αυτών των νησιών να μετακινούνται προκειμένου να διεκπεραιώσουν ζητήματα που άλλοι Έλληνες πολίτες τα διεκπεραιώνουν στον τόπο κατοικίας τους.

Ο κ. Κόνσολας, για το συγκεκριμένο πρόβλημα, προτείνει την ίδρυση υποκαταστήματος ΕΟΠΥΥ στο Νοσοκομείο της Καρπάθου, ώστε οι κάτοικοι της Κάσου να έχουν πρόσβαση στην αμεσότερη εξυπηρέτηση στην προμήθεια των φαρμάκων αυτών, δεδομένου ότι η μεταφορά τους απαιτεί προστασία σε ψυγείο.
Με αυτό τον τρόπο, θα βελτιωθεί και η εξυπηρέτηση των πολιτών της Καρπάθου.

Εκτιμά, μάλιστα, ότι η επιλογή του νοσοκομείου της Καρπάθου για την ίδρυση υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ δεν έχει μόνο ισχυρή νομιμοποιητική βάση, αλλά είναι και εύλογη για τους κατοίκους της Κάσου, αφού η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρπάθου-Κάσου είναι καθημερινή και μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και χωρίς πρόσθετη ταλαιπωρία.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

12.10.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ