«Μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές κ.κ Κ.Κατσαφάδο ( Α’ Πειραιώς και Νήσων) και Α. Βεσυρόπουλο ( Ημαθίας) αναλάβαμε κοινή πρωτοβουλία για να υπάρξει ισχυρή πολιτική εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο της Ν.Δ κ. Ε.Μεϊμαράκη, αφού οι συνθήκες επιβάλλουν την παραμονή του στην ηγεσία της παράταξης μέχρι το συνέδριο.
 
Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτελεί ιδιοκτησία μας, αγκαλιάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτούς ανήκει πλέον και είναι βέβαιο ότι εκφράζει και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που στηρίζουν τη φιλελεύθερη παράταξη.
 
Σε αυτή τη συγκυρία, θα ήταν αμετροέπεια και έλλειψη σεβασμού απέναντι στη χώρα και στους πολίτες να εγκλωβιστούμε στην εσωστρέφεια και στις προσωπικές στρατηγικές.
 
Σε αυτή τη συγκυρία προέχει η χώρα. Προέχει η αποκατάσταση της σταθερότητας και της ομαλότητας. Στη συνέχεια, στο Συνέδριό μας, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για όλα.
 
Οι παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι αυτές που πρέπει να καθοδηγούν τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Σε αυτές εντάσσονται ο σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, οι φιλελεύθερες ιδέες, η κοινωνική δικαιοσύνη και η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τη μεσαία τάξη και τις κοινωνικές ομάδες που πιστεύουν σε αυτές τις ιδέες.
 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκφράζει τη συνείδηση της παράταξης. Λειτουργεί και δρα ενωτικά και συλλογικά.
 
Πρέπει να έχει ισχυρή πολιτική εντολή και εξουσιοδότηση για να πάρει αποφάσεις αλλά και για να χειριστεί ενδεχόμενες απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. 
 
Πρέπει να έχει και θα έχει τη στήριξη όλων μας».