Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη, ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Μάνος Κόνσολας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
” Αποδείχθηκε ότι η μεγάλη δύναμη αυτού του τόπου είναι η συνεννόηση και η συνεργασία. Με τη συνεννόηση καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε το τέρας της γραφειοκρατίας. Αυτό που εμποδίζει το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων τις απογευματινές ώρες, αυτό που πριν λίγες μέρες έκοψε το ρεύμα από το ʼσυλο Ανιάτων, αυτό που ταλαιπωρεί, μία ζωή, τον Έλληνα πολίτη.
 
Στη Ρόδο, ο τουρισμός είναι ζωτική πηγή ζωής και πλούτου για την τοπική κοινωνία. Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις να τον υπονομεύουν.
 
Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό πολιτισμού κ. Τζαβάρα και τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα για την κατανόηση και τη θέληση που επέδειξαν.
 
ʼμεσα, πρέπει να γίνει και το επόμενο μεγάλο βήμα, να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση. Να είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι στους επισκέπτες μας, με διευρυμένο ωράριο και με την κατοχύρωση της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων.
 
Οφείλω να εξάρω τη στάση των εργαζομένων στους αρχαιολογικούς χώρους στη Ρόδο. Είναι στάση ευθύνης. Την ίδια στάση ευθύνης επέδειξαν ο πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, που τα προηγούμενα 24ωρα εξέφρασε την αγωνία και την ανησυχία όλων μας.
 
Η ικανοποίηση να συντελείς στη λύση προβλημάτων, να είσαι χρήσιμος και αποτελεσματικός στον τόπο σου, είναι μεγάλη. Και είναι ίσως η πραγματική ουσία της πολιτικής”.