Σαφές χρονοδιάγραμμα για τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου κατασκευής και διαμόρφωσης του Μουσείου της Χάλκης στο ακίνητο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος, ζητά από το Υπουργείο Πολιτισμού ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η Χάλκη έχει ένα πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, με εκθέματα που είναι διάσπαρτα σε άλλα μουσεία, λόγω της έλλειψης αρχαιολογικού μουσείου στο νησί, που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τον αρχαιολογικό πλούτο και την ιστορία της Χάλκης.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι Δήμος Χάλκης, με  απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, παραχώρησε συγκεκριμένο ακίνητο στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό το Μουσείο της Χάλκης.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή χρονολογείται από το 2013, το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην πράξη αποδοχής πριν από λίγες ημέρες.

Ο κ. Κόνσολας ζητά την άμεση χρηματοδότηση του έργου κατασκευής και διαμόρφωσης του Μουσείου της Χάλκης, τονίζοντας ότι η Πολιτεία εισπράττει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδεκανήσου και οφείλει να εκχωρεί, με τη μορφή έργων και παρεμβάσεων, ένα μέρος από αυτά.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η λειτουργία του Μουσείου της Χάλκης θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

19.04.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ