Ερώτηση προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, θέτοντας, ευθέως, ζήτημα ασφάλειας στις εγκαταστάσεις του hot spot και του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α στην Κω.

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Κόνσολας στις 23 Σεπτεμβρίου χορηγείται  Φύλλο Πορείας στους τριάντα δύο (32) αποσπασμένους αστυνομικούς που υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. της Κω για την επιστροφή τους στις οργανικές τους υπηρεσίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη κίνηση για να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται με τη μετάθεση ή απόσπαση άλλων αστυνομικών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει το κενό ασφαλείας που δημιουργείται και επισημαίνει ότι η Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Κω είναι υποστελεχωμένες και το προσωπικό τους δεν επαρκεί για να καλύψει ενδεχόμενες έκτακτες ανάγκες ή  τη λήψη μέτρων τάξης στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω.

Ο κ. Κόνσολας απευθύνει ερώτημα στον Υπουργό για το αν θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των 32 αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Κω, χωρίς προηγουμένως να έχουν αντικατασταθεί και ζητά να μάθει τον σχεδιασμό του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας αναφέρεται στην πρακτική μεταφοράς παράνομων μεταναστών και προσφύγων από άλλες περιοχές της χώρας στην Κω και ζητά ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που έχουν μεταφερθεί στην Κω από άλλες περιοχές της χώρας από την αρχή του χρόνου έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, ερωτά τον Υπουργό πόσες μεταγωγές έγιναν, από ποιες περιοχές, σε ποιες ημερομηνίες και ποιος είναι ο ακριβής αριθμός τους.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

22.09.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΚΑ ΚΩ