Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέγραψε  προβλήματα και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Σπόα – Όλυμπος, του έργου του Βιολογικού καθαρισμού των Πηγαδίων Καρπάθου και το φράγμα Σχοινά Καρπάθου.
 
Συναντήθηκε επίσης με το Τοπικό Συμβούλιο Ολύμπου Διαφανίου και εκπροσώπους συλλόγων Ολυμπιτών.
 
Ο κ. Κόνσολας συμμετείχε στην ημερίδα που διοργανώθηκε σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα για το Φορέα Διαχείρισης Β. Καρπάθου και της νήσου Σαρία, με το οποίο επιδιώκεται η θεσμοθέτηση της περιοχής ως  ”Περιφερειακό Θαλάσσιο Πάρκο. ”
 
Στην τοποθέτηση του ο κ. Κόνσολας κατέθεσε διορθωτικές προτάσεις και παρατηρήσεις, σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα.
 
Παράλληλα, ανέλυσε μία νέα προσέγγιση με χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης επισημαίνοντας:
 
” Το σχεδιαζόμενο Π.Δ δεν πρέπει να κινηθεί σε ένα δογματικό δρόμο. Να αγνοήσει τους ανθρώπους και τον τόπο. Η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Β. Καρπάθου και της Σαρίας πρέπει να συνδυαστεί με τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου”.
 
Ο Μάνος Κόνσολας πρότεινε τη θεσμοθέτηση αυξημένων χρηματοδοτικών, θεσμικών και φορολογικών κινήτρων για την επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, την ανάπτυξη, ήπιας μορφής, δραστηριοτήτων ενώ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να απαξιωθούν οι περιουσίες των πολιτών.