Με μεγάλη έκπληξη, οφείλω να ομολογήσω, άκουσα τον κ.Νικηταρά να με αποτρέπει να παρευρεθώ, λέγοντας μου ότι δεν έχουν προσκληθεί βουλευτές.
 
Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, πληροφορήθηκα σήμερα από τα ΜΜΕ, την εισήγηση του κ.Νικηταρά που απευθύνει τελεσίγραφο σε όλους τους βουλευτές και απειλή να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι.
 
Σε ότι με αφορά, οφείλω να επισημάνω ότι δεν χρειάζομαι τελεσίγραφα για να κάνω το χρέος μου απέναντι στους πολίτες και στον τόπο μου.
 
Μπορώ να παραθέσω σειρά παρεμβάσεων για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στην Κω. Σε κάποιες από αυτές τις παρεμβάσεις, ενδεχομένως έγινα πολύ δυσάρεστος στον πρώην Υπουργό Υγείας κ.Γεωργιάδη αλλά και σε κάποιους στην παράταξη μου.
 
Η δουλειά μου δεν είναι να είμαι ευχάριστος ούτε να κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί.
 
Αντίθετα, θα συνεχίσω να αναδεικνύω προβλήματα και να διεκδικώ λύσεις. Κυρίως να καταθέτω προτάσεις με απόλυτη ειλικρίνεια και τεκμηρίωση.
 
Μία από αυτές τις προτάσεις κατατέθηκε επίσημα και εγγράφως στον Υπουργό Υγείας και αφορά την ολική αναθεώρηση του πλαισίου των κινήτρων για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να καλύψουν θέσεις στα νησιά. Μαζί με αυτή την πρόταση, ζήτησα να καλυφθούν, κατά προτεραιότητα στις προσλήψεις που θα γίνουν στο χώρο της υγείας, οι κενές θέσεις στις δομές δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές.
 
Οι προτάσεις μου αυτές κατατέθηκαν επισήμως και δημοσιοποιήθηκαν.
Είναι προτάσεις ρεαλιστικές, που μαζί με την αύξηση του χρόνου της θητείας των επικουρικών γιατρών και την ίδρυση τομέα του ΕΚΑΒ στην Κω, μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση.
 
Θεωρώ ότι η ανησυχία των πολιτών και των φορέων της Κω για τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου, είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Τη συμμερίζομαι απόλυτα.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η συνάντηση που θα έχουμε την Πέμπτη στην Αθήνα, με τον Υπουργό Υγείας, μαζί με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω και τον Πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών».