Κοντά στους πολίτες της Χάλκης, αλλά και στα Κοσκινού της Ρόδου, βρέθηκε χθες ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στη Χάλκη, οι πολίτες έθεσαν στο Μάνο Κόνσολα τη δυσκολία εξυπηρέτησης του πολίτη στις συναλλαγές του με το Κράτος. Οι κάτοικοι της Χάλκης είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στη Ρόδο για να εξυπηρετηθούν.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στην προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικοδόμηση του Ψηφιακού Κράτους, με ηλεκτρονικές υποδομές εξυπηρέτησης του νησιώτη που θα εξυπηρετείται στον τόπο κατοικίας του, χωρίς να χρειαστεί να μετακινείται.

«Αφήνουμε πίσω μας τις εικόνες και τις πρακτικές που συνιστούν ταλαιπωρία του νησιώτη από τη γραφειοκρατία», επισήμανε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μάνος Κόνσολας, μιλώντας με τους πολίτες, αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει αποφασιστικά το θεσμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό του στο 1 δις, για να μπορούν 800.000 συμπολίτες μας να ενταχθούν σε αυτό το μέτρο.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί και ένα δωρεάν πρόγραμμα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για 50.000 – σε πρώτη φάση – μακροχρόνια ανέργους, με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.