Την άμεση τοποθέτηση γιατρού γενικής ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι η μετάθεση του μοναδικού γιατρού που υπηρετούσε στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Κάσου, αφήνει το νησί χωρίς γιατρό, αφού ο στρατεύσιμος ιατρός, που καλύπτει, αυτή τη στιγμή, τις ανάγκες του νησιού, είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσει και αυτός με τη λήξη της στρατιωτικής του θητείας.

Τονίζει, χαρακτηριστικά, ότι είμαστε ήδη στη θερινή περίοδο και ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται μαζί με τις ανάγκες για την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ιεραρχήσει ορθολογικά τις τοποθετήσεις ή αποσπάσεις γιατρών στις νησιωτικές περιοχές.

Όφειλε να έχει τοποθετήσει νέο γιατρό στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου και στη συνέχεια να εγκρίνει τη μετακίνηση του γιατρού που υπηρετούσε εκεί.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

21.06.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ