Το ζήτημα της υποβάθμισης του ΕΠΑΛ Παραδεισίου μετά την αιφνιδιαστική και μονομερή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει την ειδικότητα «Υπαλλήλων διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών», που υπήρχε από την ίδρυση του σχολείου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.


Ο Βουλευτής τονίζει ότι ο καθορισμός των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε εκπαιδευτικής μονάδας.

Η αρχή, όμως, αυτή παραβιάστηκε για το ΕΠΑΛ Παραδεισίου αφού, αυθαίρετα, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την κατάργηση της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Πολλοί από τους μαθητές που ήθελαν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα, είναι αναγκασμένοι, πλέον, να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι η πρόθεση του Υπουργείου να προτείνει την ίδρυση μιας νέας ειδικότητας στο ΕΠΑΛ Παραδεισίου για υπαλλήλους αποθήκης και συστημάτων εφοδιασμού, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα πρέπει να καταργηθεί η ειδικότητα «Υπαλλήλων διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών», για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές και λειτουργεί από την ίδρυση του σχολείου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον Υπουργό Παιδείας την επανεξέταση και ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

22.05.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ