Στη Βουλή φέρνει ο Μάνος Κόνσολας το ζήτημα που ανέκυψε με την επικείμενη κατάργηση των κτηματολογικών γραφείων της Ρόδου και της Κω.


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ζητά να πάρει, υπεύθυνα, θέση και να δώσει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις.
Όπως είναι γνωστό, το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου που διέρρευσε στα ΜΜΕ, προβλέπει την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων (έμμισθων και άμισθων όπως και αυτών σε Ρόδο, Κω και Λέρο) η οποία επέρχεται αυτοδίκαια (με τη δημοσίευση του νόμου ή δύο μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου ή με τη δημοσίευση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης) και την. ίδρυση ενός Κτηματολογικού Γραφείου ανά νομό.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες στο καθεστώς του Κτηματολογίου της Δωδεκανήσου, η συγκεκριμένη κίνηση της οριζόντιας κατάργησης των κτηματολογικών γραφείων Ρόδου και Κω, δεν διασφαλίζει την εξυπηρέτηση των νησιωτών, αλλά και την ομαλή μετάβαση σε ένα νέο και εύρυθμο σύστημα λειτουργίας του Κτηματολογίου.
Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει την ανυπαρξία διαβούλευσης για το συγκεκριμένο ζήτημα με τους τοπικούς φορείς και τους δικηγορικούς συλλόγους.
Επισυνάπτεται το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

22.05.2017,ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ_ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΩ