Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη σύσκεψη που οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού με τους φορείς των νησιών που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του προσφυγικού – μεταναστευτικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις της στον τουρισμό των νησιών.

Εάν το είχε συνειδητοποιήσει, εδώ και δύο χρόνια, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ουσιαστικές πολιτικές στήριξης του τουρισμού σε αυτά τα νησιά.

Όπως σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προσπαθεί να αγοράσει χρόνο χωρίς να δίνει λύσεις. Για αυτό και επιδίδεται σε συσκέψεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Τουρισμού, για να κρύψει την ένδεια και την αδιαφορία του, αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα: Ποιες είναι οι συγκεκριμένες δράσεις και ποια τα ποσά που διέθεσε, το 2015 και το 2016, για την τουριστική προβολή κάθε νησιού ξεχωριστά, καθώς και ποια είναι τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2017;

Οι φορείς των νησιών είναι αυτοί που προσπαθούν να αναστρέψουν μόνοι τους την εικόνα, με τις δικές τους δυνάμεις και χωρίς καμία βοήθεια από την Κυβέρνηση.

Τα πέντε νησιά που σήκωσαν το βάρος του προσφυγικού – μεταναστευτικού έχουν ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής, διαφήμισης και αποκατάστασης της εικόνας τους ως τουριστικών προορισμών, σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τους φορείς του τουρισμού.

Όσο αυτό δεν υπάρχει και όσο η Κυβέρνηση μετατρέπει τα νησιά αυτά σε αποθήκες ανθρώπων, οι νησιώτες δεν μπορούν να περιμένουν καμία ουσιαστική αλλαγή».