Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου μαζί με τον Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ.Χ.Πλάτση, που ήταν παρών στη συνάντηση, έθεσαν στον κ.Γεωργιάδη επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.
 
Όπως είναι γνωστό ο κ.Κόνσολας έχει καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή, στην οποία αναδεικνύονται οι ελλείψεις προσωπικού αλλά και τα προβλήματα της δημόσιας υγείας.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ.Γεωργιάδη, ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε και δρομολόγησε τις λύσεις για τα ακόλουθα:
 
1ον) Καλύπτεται άμεσα το κενό που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη καρδιολόγου στο νοσοκομείο της Κω αφού δρομολογείται η απόσπαση καρδιολόγου από το Καρπενήσι, ο οποίος στη συνέχεια θα παραμείνει στο νοσοκομείο της Κω με μόνιμη μετάθεση.
 
2ον) Με πρόσκληση ενδιαφέροντος που υπέγραψε χθες, κατ΄ εξαίρεση, ο Υπουργός Υγείας προκηρύσσεται μία ακόμα θέση επικουρικού γιατρού, με ειδικότητα καρδιολόγου, για το Νοσοκομείο Κω.
 
3ον) Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες του νοσοκομείου Κω, θα αποσπασθεί άμεσα ένας γιατρός με ειδικότητα χειρουργού.
 
Σε δήλωση του, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
 
” Είναι θετικό ότι ο Υπουργός κατάλαβε το μέγεθος του προβλήματος από την έλλειψη καρδιολόγου στο νοσοκομείο της Κω αλλά και την επείγουσα διάσταση που είχε.
 
ʼμεσα, και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετάθεσης του, θα έρθει καρδιολόγος με απόσπαση ενώ προκηρύχθηκε κατ’ εξαίρεση και θέση επικουρικού γιατρού, με ειδικότητα καρδιολόγου για το νοσοκομείο της Κω.
 
Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας έχουν ιδιαιτερότητες στις νησιωτικές περιοχές. Κάνουμε αγώνα για να πείσουμε για αυτό όσο και αν είναι αυτονόητο.
 
Χρειάζεται συνεπής και διαρκής διεκδίκηση, ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν και ειλικρινής και ρεαλιστική προσπάθεια για να υπάρξει λύση.
 
Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ, συνεχίζεται.
 
Οι νησιώτες ζητούν ισότιμη αντιμετώπιση”.