θεωρώ ότι οι μνήμες και οι επιπτώσεις από το «λεφτά υπάρχουν» είναι ακόμα νωπές. Η πρόταση του Σύριζα είναι μια νέα εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν».
 
Δεν μου αρέσει η κινδυνολογία, θέλω ο πολιτικός διάλογος και η αντιπαράθεση να γίνεται πάντα με επιχειρήματα και προτάσεις. Οι πολίτες της Δωδεκανήσου θα ψηφίσουν με γνώμονα την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας, θα επιλέξουν Βουλευτή για την επόμενη μέρα.
 
Αυτή η επόμενη μέρα πρέπει να έχει αληθινή και πραγματική ελπίδα.
Η δική μου πρόταση στους πολίτες της Δωδεκανήσου στηρίζεται στην αλήθεια, στην πραγματική ελπίδα.  
 
 
Γιατί οι Δωδεκανήσιοι θα πρέπει να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία;
 
Γιατί η ασφάλεια και η σταθερότητα της χώρας, συνδέεται με τη διατήρηση της δυναμικής του τουρισμού μας.
 
Όλοι γνωρίζουν ότι αν υπάρξει αποσταθεροποίηση και ρήξη με τους εταίρους μας αυτό θα έχει επιπτώσεις στον τουρισμό.
 
Εμείς προτείνουμε ένα ασφαλή και σταθερό δρόμο. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνουν οι λογαριασμοί μας με την εποχή του μνημονίου.
 
Με την αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, χαλαρώνει η πολιτική της λιτότητας, δημιουργούνται αναπτυξιακές προοπτικές.
 
Καταφέραμε να έχουμε ισοσκελισμένους και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, αυτό μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις στο 15 % αλλά και για τα φυσικά πρόσωπα. 
 
Μπορούμε, πλέον, να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη στην ακίνητη περιουσία. Ο ΕΝΦΙΑ χρειάζεται αναμόρφωση, δεν λύνει όλα τα προβλήματα η μείωση του κατά 7% για το 2015. Όλα αυτά απαιτούν σχέδιο, προϋποθέτουν μια κυβέρνηση ευθύνης που θα διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην ασφάλεια του ευρωπαϊκού πλαισίου.
 
 
Ποιος είναι σήμερα –κατά την δική σας εκτίμηση- το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νησιά μας και τους νησιώτες μας και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί;
 
Θεωρώ ότι η στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας αλλά και η στήριξη της νησιωτικής οικονομίας πρέπει να είναι οι άμεσες προτεραιότητες μας.
 
Ανέδειξα πριν από λίγες μέρες, ένα ζήτημα που θα αποτελέσει το μεγάλο προσωπικό μου στόχο: την αλλαγή της περιφερειακής πολιτικής της Ε.Ε για τα νησιά μας. Να αναγνωριστούν έμπρακτα οι ανισότητες και οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας.
 
Να μπορούν να υπάρξουν κρατικές ενισχύσεις στον τομέα των μεταφορών, να ενταχθεί η νησιωτική Ελλάδα στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών, να υπάρξουν ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα.
Παράλληλα, απαιτείται η πλήρης και οριζόντια εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας, η θεσμοθέτηση της οποίας υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία που, προσωπικά, με γεμίζει ικανοποίηση.
 
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το μισθολόγιο για τους γιατρούς των δομών δημόσιας υγείας, πρέπει να διαφοροποιείται για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά μας. Αυτή είναι μια έμπρακτη εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας.
 
 
Τις εξαγγελίες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ρόδο σε ό, τι αφορά στα τοπικά μας ζητήματα πως τις είδατε;
 
Αν εξαιρέσει κανείς κάποιες ακρότητες και ατυχείς φράσεις, η εξαγγελία του κ. Τσίπρα για κρατική ακτοπλοΐα επιδέχεται κριτικής.
 
Προφανώς, ο Πρόεδρος του Σύριζα δεν γνωρίζει τις ζημιές που καταγράφουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, φανταστείτε τα ελλείμματα και τι ζημιές μιας κρατικής εταιρείας στην ακτοπλοΐα.
 
Εκτός φυσικά από το γεγονός ότι ένα τέτοιο μοντέλο δεν υπάρχει σε καμία χώρα του κόσμου. Η λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα άλλο πρόβλημα που θα αναγκαστούν να το πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες.
 
Η λύση είναι να ενταχθεί η νησιωτική Ελλάδα στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, να μπορούν να υπάρχουν κρατικές ενισχύσεις αλλά και να χρηματοδοτηθούν υποδομές.
 
 
 
Με αυτά τα δεδομένα που διαμορφώνονται στον τόπο μας, υπάρχει πεδίο σύγκλισης για κυβερνήσεις συνεργασίας μετεκλογικά;
 
Πιστεύω ότι οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας απαιτούν ευρείες συνεργασίες και συναινέσεις, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
 
Δεν είναι τυχαίο, ότι η πρώτη επιλογή των πολιτών είναι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Υπάρχουν, όμως, κάποια προαπαιτούμενα για να γίνει αυτό, χρειάζεται ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο, μία ελάχιστη βάση σύγκλισης.
 
Αυτό το κοινό πλαίσιο θα μπορούσε να στηριχθεί στην αποδοχή της στρατηγικής επιλογής να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου.
 
Αν υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις που θα αποδεχθούν αυτό το κοινό πλαίσιο, μπορούν να οικοδομηθούν προγραμματικές συμφωνίες και συνεργασίες.
 
Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν, όμως, δυνάμεις στο Σύριζα που εκφράζουν θέσεις και απόψεις που οδηγούν την Ελλάδα σε απομόνωση.
 
 
Τι θα πρέπει να περιμένει από το Μάνο Κόνσολα, ο Δωδεκανήσιος πολίτης;
 
Ότι θα συνεχίσω, όχι με την ίδια, αλλά με μεγαλύτερη δύναμη. 
 
Όταν κατέθετα την πρόταση διεκδίκησης για να δημιουργηθούν πανεπιστημιακά τμήματα διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να το πετύχουμε.
 
Το ίδιο και με το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών, το πρώτο σε όλη την Ελλάδα, που θα έχει έδρα τη Ρόδο.
Αυτό που έχει σημασία είναι να διεκδικείς δυναμικά και συγκροτημένα, να είσαι δίπλα στον πολίτη, στο μικρό και στο μεγάλο πρόβλημα.
 
Αυτός είναι ο δικός μου δρόμος. 
 
Οι πολίτες ξέρουν, αποτιμούν τη δραστηριότητα μου. Ξέρουν ότι δεν τους έχω πει ποτέ ψέματα, ότι η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή και κυρίως ότι ήμουν ,είμαι και θα συνεχίσω να είμαι παρών.
 
http://www.rodiaki.gr/article/301335/manos-konsolas-eimaste-dipla-ston-polith-gia-ta-mikra-kai-megala-themata-toy-topoy