Με παρέμβασή του, προς το Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Ευδοκιμίδη, ο κ. Κόνσολας ζητά να εγκαταλειφθούν αυτές οι πρακτικές και να αναζητηθούν άλλες λύσεις για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι ο έκτακτος χαρακτήρας που ενέχει η κάλυψη μιας επείγουσας ανάγκης δεν μπορεί να αποκτά μόνιμη μορφή και πρακτική.
 
Τονίζει ότι η γεωγραφική ασυνέχεια και απομόνωση στα μικρά νησιά επιβάλλει την παρουσία του αγροτικού γιατρού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους.
 
Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται ειδικότερα και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Τήλο, σχετικά με την μετακίνηση της αγροτικής γιατρού στην Πάτμο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας. Επισημαίνει, πέρα από την ανησυχία των κατοίκων της Τήλου, την αντίδραση της αγροτικής ιατρού αλλά και τον υπαρκτό κίνδυνο να υποβάλλει την παραίτηση της, κάτι που σημαίνει ότι το νησί θα παραμείνει ,για αρκετό καιρό, χωρίς αγροτικό γιατρό. 
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να αντιμετωπιστεί, κατά προτεραιότητα, η κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ Πάτμου ιδιαίτερα για τις θέσεις νοσηλευτή και παρασκευαστή.