Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με την υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι θέσπιση δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, με τα προνήπια να παρακολουθούν προγράμματα των νηπιαγωγείων του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργεί νέα δεδομένα από τη στιγμή που οδηγεί στην κατάργηση των προνηπιακών τμημάτων από τις δομές των παιδικών σταθμών, υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το εκπαιδευτικό έργο των Νηπιαγωγών που εργάζονταν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αλλά και την εργασιακή τους σχέση.

Τονίζει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει αναστάτωση στους νηπιαγωγούς των δημοτικών αλλά και ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Είναι δεδομένο ότι με την κατάργηση των προνηπιακών τμημάτων σε αυτές τις δομές, υποβαθμίζεται όχι μόνο το εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και η εργασιακή τους σχέση, αφού πλέον θα εκτελούν χρέη βρεφονηπιοκόμων, όσοι από αυτούς εργάζονται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενώ σε κάποιους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς θα βρεθούν και χωρίς δουλειά.

Ο Μάνος Κόνσολας ερωτά τον Υπουργό για το τι προτίθεται να πράξει για όσους νηπιαγωγούς σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μένουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό τους έργο.
Παράλληλα ζητά στοιχεία για τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την προκήρυξη μόνιμων θέσεων νηπιαγωγών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα:

21.12.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ_Υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών στους παιδικούς σταθμούς