Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι προσπαθεί να ελέγξει τα  Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια, αναφερόμενος  στο άρθρο  8 με το οποίο η κυβέρνηση στέλνει ένα ακόμα αρνητικό μήνυμα σε όλους όσους θέλουν να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα για τις μεγάλες και στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις. 
 
Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο άρθρο επιδιώκει τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε κάθε επενδυτική προσπάθεια ή δραστηριότητα.
 
«Προβλέπεται η προέγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια και τις μελέτες μιας μεγάλης στρατηγικής επένδυσης, αλλά και η σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.
 
Εμπλέκει, δηλαδή, τους επενδυτές σε μια αέναη διελκυστίνδα, τους αναγκάζει να κάνουν μελέτες, να δαπανούν χρήματα με αβέβαιη κατάληξη.
 
 Με αυτό τον τρόπο, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και εμπόδια για την υλοποίηση μιας μεγάλης στρατηγικής επένδυσης στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο. 
Περιμένετε να έρθει να δημιουργηθεί επενδυτικό κλίμα και κλίμα δραστηριότητας κάτω από αυτούς τους όρους;», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ο κ. Κόνσολας έθεσε ως άμεση προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας τη διαμόρφωση και ενεργοποίηση ενός Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον τουρισμό επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν απαγορεύσεις και εμπόδια στο 80% της χώρας , στο οποίο  δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις τουριστικής ανάπτυξης.
 
Αναφερόμενος στο Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:
 
«Ένα νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό θα πρέπει να έχει δυναμικό και όχι στατικό χαρακτήρα.
 
Θα πρέπει να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες και να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
 
Θα πρέπει να μη συνδέεται με οριζόντιες απαγορεύσεις αλλά να διαχωρίζει περιπτώσεις.
 
Θα πρέπει να προωθεί τα νέα τουριστικά προϊόντα και να προσελκύει μεγάλου μεγέθους στρατηγικές επενδύσεις στον τουρισμό, γιατί αυτές είναι οι επενδύσεις που θα αυξήσουν τα τουριστικά έσοδα και θα προσελκύσουν τουρίστες με υψηλό εισόδημα».